Obituari Professora Maria Anunciación Martín Mateos

Va néixer a Benavente (Zamora) el 27/10/1942 i es va llicenciar a la Facultat de Medicina de Saragossa a la promoció 1966-1967. Abans havia cursat estudis de magisteri que varen determinar la seva vocació docent. Poc després es va traslladar a Barcelona on s’incorporà a la Càtedra de Pediatria de la Facultat de Medicina de la UB amb el Professor M. Cruz Hernández qui va ser director de la seva tesi doctoral sobre la resposta humoral a la immunoteràpia a l’asma infantil. De fet, la seva especialització va ser a l’entorn de les àrees de la immunologia i l’al·lèrgia en el nen. La seva activitat clínica, científica i docent es va desenvolupar primer a l’Hospital Clínic i en els darrers anys a l’Hospital Sant Joan de Déu.
A la UB va ser una eficient professora ajudant i titular, amb una gran implicació docent tant amb els alumnes de pregrau o llicenciatura, com amb els dels cursos de postgrau. Entre els anys 1987 i 2000 va ser directora del Departament d’Obstetrícia i Ginecologia, Pediatria i Radiologia i Medicina Física, actualment Departament de Cirurgia i Especialitats Medicoquirúrgiques.
Durant la seva trajectòria acadèmica i professional va dirigir nombroses tesis doctorals i va publicar centenars d’articles a revistes indexades.
La Dra. Martín Mateos va morir a Barcelona el 21 de novembre de 2021. Descansi en pau.