Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Club de lectura: EL FUNDAMENTALISTA RETICENTE/ L’INTEGRISTA RETICENT Mohsin Hamid

octubre 27 | 16:00 - 17:00

Moshin Hamid , 1971 es un escriptor anglo-pakistanes que coneix les cultures occidentals i orientals i que junt a una formación literaria important també te formació juridica i econòmica.

Hamid va viure dels 3 als 9 anys als USA, mentre el seu pare, un professor d’universitat, va estar inscrit en un programa de doctorat a la Universitat de Stanford. Després la família va tornar a Lahore on va prosseguir els seus estudis a l’Escola Americana.

Als 18 anys va tornar als Estats Units. Es va graduar suma cum laude per la Universitat de Pricenton  el 1993; va estudiar amb les  escriptores Joice Carol Oates  (multipremiada,  el 2021 ha rebut el Premi Pepe Carbalho de Novela Negra a Barcelona) i Toni Morrison ( Nobel de Literatura el 1993) Hamid va escriure l’esborrany de la seva primera novel·la per a un taller de ficció impartit per Morrison.

Hamid es va graduar a Harward Law school el 1997.  Va estar treballant durant uns anys com a consultor de gestió a Nova York per poder pagar els préstecs estudiantils que havia assumit, malgrat que trobava avorrit el dret corporatiu. Dedicava tres mesos de vacances l’any per dedicar-se a completar la seva primera novel·la .

Mohsin es va traslladar a Londres el 2001 . Va aconseguir la doble nacionalitat del Regne Unit el 2006. Es va traslladar a la seva ciutat natal, Lahore, el 2009 amb la seva esposa Zahra i la seva filla Dina.

Actualment viu a Londres i es manifesta contrari al  Brexit ( entrevista a la fira del llibre de Berlin, 2017)

Col.labora regularmente amb el Times i el New York times, the Guardia, Dawn, The Washington post, The International Herals Tribune, Paris Review  I alters.

Divideix el seu temps entre el Pakistan i diverses ciutats estrangeres com Nova York, Londres i països mediterranis com Italia i Grecia.

Hamid es descriu a si mateix com un mestis i en els seus escrits diu que “una novel·la sovint pot ser la conversa d’un home dividit amb si mateix”.

ALTRES DECLARACIONS  EN EL SEU BLOG:

2015″One day the human beings of planet Earth will look back at our era and think of us, those who claim to love freedom but who live in societies that legalize migrant detention and deportation, with the same puzzlement that we think of those who lived in societies that legalized slavery.” New York Times interview

2016″Part of the great political crisis we face in the world today is a failure to imagine plausible desirable futures. We are surrounded by nostalgic visions, violently nostalgic visions. Fiction can imagine differently…. We certainly need it now. Because if we can’t imagine desirable futures for ourselves that stand a chance of actually coming to pass, our collective depression could well condemn humanity to a period of terrible savagery.” New Yorker interview

2017″Yes I’m pro-migrant. I personally tend to believe that there is a right to migration in the same way that there’s a right to love whom you like, to believe what you believe, and to say what you want to say

NOVELES PUBLICADES:

-Humo de mariposas 2005, ed. Akal ( Moth Smoke, 2000, titol original)

-El Fundamentalista reticente, Tusquets, 2007, per Pericòpi com L’Integrista reticent. Ha estat traduit a 30 idiomes.

-Como hacerse asquerosamente rico en el Asia emergente, Anagrama 2013, editada també en català per Pericopi.

-2014 Discontent and Its Civilisations: Dispatches from Lahore, New York & London, no traduïda.

-Bienvenidos a Occidente, Reservoir Books ,2017 i Periscòpi ( Sortida a Occident)

PREMIS REBUTS:

2017 Man Booker Prize for Fiction

2013Tiziano Terzani International Literary Prize

2009International IMPAC Dublin Literary Award , Premio Speciale Dal Testo Allo Schermo (Italy)

2008Anisfield-Wolf Book Award, Arts Council England Decibel Award, Asian American Literary Award, Australia-Asia Literary Award, Commonwealth Writers Prize (Eurasia Region, Best Book) English-Speaking Union Ambassador Book Award (US) Index on Censorship T R Fyvel Award, James Tait Black Memorial Prize (for fiction), South Bank Show Annual Award for Literature

2007Man Booker Prize for Fiction (shortlist),New York Times Notable Book of the Year

2001Betty Trask Award, PEN/Hemingway Award

2000 New York Times Notable Book of the Year

El libre que llegirem:

L’Integrista reticent és una novel.la que permet refelexionar sobre el contrast entre les  cultures i la desconfiança entre occident i orient . Així mateix  el canvi que van suposar els fets de l’atac de les torres bessones a NY el setembre del 2001.

Escrita en primera persona per un home de Lahore que es declara enamorat de nord-amèrica, es dirigeix a un client de un bar d’aspecte nord-americà ( agent de la CIA?).

Explica la seva vida i el seu temps d’estança als USA i l’actualitat en que es lector a la Universitat de Lahore.  Comparteixen te i sopar mentres desgrana la història.

Lectura fluïda, malgrat que te una forta carrega d’anàlisi pòlitic i social deixa espai a una història personal de relacions humanes.

Escrit en un estil concis, l’autor diu que prefereix que el lector el llegeixi dues vegades en comptes de llegir-lo superficialment per massa larg.

D’aquest llibre s’en va fer una pel.licula el 2012.

Mostra els detalls

Data:
octubre 27
Hora:
16:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment: