Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Club de lectura: “El colibrí”, de Sandro Veronessi. I “L’ estiu sense homes” de Siri Husbedt

setembre 22 | 16:00 - 17:00

Els llibres recomenats per l’estiu son:

  •  “El colibrí”, de Sandro Veronessi.  Editat per :Anagrama , traduit per Juan Manuel Salmeron.   Edicions del Pericòpi en traducció de Pau Vidal. Està disponible a les biblioteques.
  •  “L’ estiu sense homes” de Siri Husbedt.  Editat per Edicions LABUTXACA, Grup 62, traducció de Ferran Rafols. Un Verano sin hombres, Ed Anagrama.  Aquest llibre del 2020 encara no esta disponible a les biblioteques.  També en castellà , publicat per Ed Anagrama: Un verano sin hombres.

Siri Hustvedt (Minnesota, 1955) és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat Colúmbia.

Molt interessada en la psicología,  els transtorn mentals i la forta relació entre el cos i la ment.

Ha escrit poesia, novel·les i assajos: Reading to You (1982), Els ulls embenats (1992, Premi de la Crítica Internacional al Festival de Cine de Berlín), The Enchantment of Lily Dahl (1996), Yonder (1998), Allò que vaig estimar (2003, Premi de Llibreters del Quebec, Premi Femina Étranger i finalista del Premi Llibreter), A Plea for Eros (2005), Mysteries of the Rectangle (2005), Elegia per un americà (2008), La dona tremolosa (2009), The Eight Voyages of Sinbad (2011), L’estiu sense homes (2011), Living, Thinking, Looking (2012), El món resplendent (2014, Premi Los Angeles Times Book), La dona que mira els homes que miren a les dones (2016) o Records del futur (2019).

El 2012 va rebre el Gabarron International Award per Thought and Humanities, el 2014, la van nomenar Doctora Honoris Causa per diverses universitats europees.

El  2019 va rebre el premi Princesa d’Astúries.

Imparteix classes a la Facultat de Medicina Weill Cornell de Nova York i col·labora regularment com a columnista a The New York Times i  a Psychology Today.

El llibre : L’estiu sense homes” publicat el 2011, és de lectura simple.

Explicat en primera persona, correspon a l’història de una dona de 55 anys que seria una mena de doble de l’autora: poetesa i amb una filla actriu. A partir d’aquí, la resta es literatura, el marit absent es investigador en neurociències, el que permet a la autora parlar del tema en que es experta. A més, toca molts mes temes tals com el feminisme com una part de l’humanisme, la vellesa de la que parla a partir de la relació amb la mare i les seves companyes de residencia, la violència masclista que pot comentar gràcies a la intraducció dels personatges dels veins de l’estiu i finalmente els problemes dels joves, en aquest cas les joves amb les que entre en contacte en fer un curs de poesía .

No está considerat com un gran llibre de la autora, però es un bon llibre per llegir l’estiu.

Mostra els detalls

Data:
setembre 22
Hora:
16:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment: