Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Club de lectura: Calle Este-Oeste. Philippe Sands

25/05/2022 | 16:00 - 17:00

Philippe Sands:

Nascut a Londres el 1960. Va estudiar a l’University College School en Hampstead, Londres i dretal Corpus Christi College, Cambridge, llicenciat al 1982. Va pasar una any como professor visitant a la Facultat de Dret de Harvard.

Es advocat i professor de dret internacional a la University College de Londres. Com professor ha participat en multiples cursos a tot el mon : Mebourne, Toronto, Durban, Paris, NY… Entre altres llocs a Lviv, origen de la primera novel.la.

Com a penalista ha estat inclòs en el  tribunal de Justicia de la Unió Europea i a la Cort Penal Internacional de La Haya  intervenint en els processos de l’ex-jugoslavia, Ruanda, Pinochet, Guantanamo i la invasio d’Irak. Ha participan en multiples tribunals internacionals , inclòs el de delictes mediambientals. Actualment està col.laborant en la possible constitució de un tribunal per jutjar Putin i la invasió d’Ucrania.

Inicialment escriptor d’assaig , ha publicat mes de 16 llibres de jurisprudència  I dos llibres de divulgación sobre dret internacional : Lawlest World i Torture Team.

Es col.laborador habitual de diferents mitjans tals com The Guardian, Financial Times, El Pais, i comentarista a la CNN, BBC Word Service. Implicat en els procesos de crims contra la Humanitat iels genocidis, ha escrit dues novel.les publicades per Anagrama :

2017: Calle Este-Oeste

2021: Ruta de escape

Ambdues reflexionen sobre els fets de la segona guerra mundial.

Una entrevista actal i molt interessant la podeu trobar a : https://www.jotdown.es/2022/03/philippe-sands/ 

El llibre del mes de maig de que en parlarem el proper dia 25 es Calle Este-Oeste

Philippe Sands va ser amic de John Le Carre i és amic de Javier Cercas. Treu també inspiració de Joseph Roth i de Stephan Sweig de qui diu que regala constantment el llibre Els Temps d’ahir,  Historia de un Europeu.

Al  llibre que llegim, l’autor ens explica que va ser  convidat a donar una conferencia a Lviv l’any 2010.  Accepta encantat i hi va acompanyat de la seva mare, tieta i fill. Hi va sense coneixer la ciutat ni gairabé la història, però sap que el seu avi era d’alli .

Aquests avis, pares de la seva mare, eren persones molt aïllades i que parlaven poc. No li van comentar mai la seva història. Nosaltres la descubrirem llegin aquest llibre.

Així mateix, l’autor mentre prepara la conferencia descobreix que els advocats que varen definir els conceptes de Genocidi i de Crims contra la Humanitat eran de Lviv. Aquest fet es desconeixia a la mateixa Universitat on va a donar la conferència.

La ciutat de Lviv, on hi convivien multiples etnies i cultures va desapareixer amb la invasió nazi i desprès tot va quedar silenciat.

Aquesta evolución de la història s’ha produit en gairabé tots els paisos: Polonia, Hungría, part dels fets de la resistència francesa, la guerra i postguerra d’Espanya, que podem considerar com pròleg  de la europea.

El llibre molt ben documentat ens endinsa en la necessitat de compendre que va passar a Europa.

Adjunto connexió del Zoom del Club de Lectura. Reunió els  quarts dimecres de mes a les 16 hores: https://us02web.zoom.us/j/83648623822?pwd=ZmttMm42RENvWDBmaytMZ2hJVWJzUT09

 

 

 

 

Mostra els detalls

Data:
25/05/2022
Hora:
16:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Videoconferència (Zoom)